Ako vybrať ideálny obraz do detskej izby


Výber obrázkov do detskej izby

Nejedna mamička rozmýšľa o tom, ako zariadi detskú izbičku pre svoje bábätko ešte pred jeho narodením. Uvažuje nad farbou stien. Vyberá medzi farbami v prípade, že to bude chlapček alebo dievčatko. Má predstavu o nábytku a rozmýšľa, ako ho rozmiestni. V tejto izbe bude spolu s dieťaťom tráviť veľa času aj ona. Tvorí tento priestor nielen pre dieťa, ale aj pre seba a tak, ako sa to jej páči.


Vymyslite deťom vlastnú rozprávku o zvieratkách na obrazoch. Vezmite do rúk obrázok a zapojte ich fantáziu. Dovoľte im zasahovať do príbehu a vytvorte si tak spoločne Vašu vlastnú rozprávku. Každý obrázok môže byť novým príbehom. :)


Podporte vývoj zraku dieťaťa

V prvých rokoch dieťaťa sa jeho zrak intenzívne vyvíja. Je preto dôležité vytvoriť okolo neho prostredie, ktoré ho nebude rušiť, ale naopak, podporovať zdravý vývoj jeho zraku. Zrak je jedným z piatich zmyslov človeka. Rodíme sa s nie úplne vyvinutým zrakom, ten sa postupne vyvíja. Pomáha nám vnímať svet, vytvárať predstavy a učiť sa. Prostredníctvom doplnkov a farieb v detskej izbe vieme napomôcť jeho správnemu vývoju.

Ako vnímajú najmenšie deti

Farby, tvary, hru svetla a tieňa, rôzne veľkostí obrázkov a doplnkov, to všetko vaše dieťa postupne začne vnímať. Spočiatku vidí iba na vzdialenosť 15 – 20 cm od koreňa nosa. Časom sa vyvíjajú očné svaly, ktoré mu umožňujú zaostrovať zrak na vzdialenejšie predmety. Čierno-biele vnímanie dieťaťa po pôrode sa postupne mení a v období veku 2 rokov už dieťa vníma intenzívne všetky farby.

Nebojte sa čierno-bielych obrázkov

Ak má detská izbička farebné steny či doplnky a vy nechcete obrázkami narušiť jej vzhľad, siahnite po niečom neutrálnejšom. Výborne sa na to hodia obrázky v čierno-bielom prevedení. Nebojte sa fádnosti čierno-bielych obrázkov. Moderné ilustrácie prepájajú v sebe kombináciu tvarov, veľkostí objektov a vzorov. Maličké bábätká reagujú predovšetkým na obrázky s veľkým kontrastom. Dokážu sa sústrediť na tmavé či svetlé tvary na kontrastnom pozadí. Ak si zvolíte nadčasové ilustrácie zvieratiek, alebo moderné severské vzory, farebnosť týchto obrázkov nijako nenaruší ráz detskej izbičky.

Chlapec alebo dievčatko

Pri výbere obrázkov myslite aj na trvanlivosť zvoleného štýlu. Ak nemáte v pláne meniť ráz detskej izbičky každé dva roky, voľte neutrálny štýl obrázkov. Tieto porastú s deťmi niekoľko rokov. Pre chlapcov to sú obľúbené motívy autíčok a dinosaurov. Dievčatká obľubujú obrázky kvetiniek či baletiek. Malé deti všeobecne obľubujú obrázky zvieratiek. V našej ponuke nájdete zvieratká rôznych druhov a farebných prevedení.

Zapojte fantáziu a vytvorte príbehy

Môžete si vytvoriť vlastnú sadu obrázkov z jednotlivých sérií. Vyberte si zo širokej ponuky zvieratiek. Vymyslite deťom vlastnú rozprávku o týchto zvieratkách. Vezmite do rúk obrázok a zapojte ich fantáziu. Dovoľte im zasahovať do príbehu a vytvorte si tak spoločne Vašu vlastnú rozprávku. Každý obrázok môže byť novým príbehom.

Široký výber

Z našej ponuky si môžete vybrať a kombinovať obrázky podľa vlastných predstáv. Môžete umiestniť jeden obrázok ako dominantu izbičky, alebo vytvoriť celú sadu obrázkov, ktoré môžu byť prepojené nejakým dejom. Na výber máte z retro kolekcie pre chlapcov, dinosaury, baletky, dievčatká, pandy, severské motívy a iné zvieratká. Ak sa rozhodnete pre sériu obrázkov, môžete si vybrať z našich kolekcii, napríklad Forest – lesný svet či autorská kolekcia AdzusiArt.
Obrázky sú dostupné na materiáli Dibond, ktorý je charakteristický mimoriadne kvalitným prevedením tlače a vďaka svojim vlastnostiam sa využíva vo svete na rôzne výstavy.



Máte doma INSPIO nálepky, alebo obrazy? Pošlite nám fotografie na info@inspio.sk :)


Zdieľajte tento článok svojim priateľom