Najlepší slovensko-českí lokálni výrobcovia hračiek, dekorácií, doplnkov a nábytku do detskej izby

Chystáte sa zariaďovať detskú izbičku a hľadáte inšpiráciu? Pripravili sme si pre vás zoznam slovensko-českých firiem, ktorých kvalitnú prácu obdivujeme a máme výborné skúsenosti s ich výrobkami. Keďže sa nás pýtate na ich produkty, keď vás zaujmú na fotkách od INSPIO zákazníkov, rozhodli sme sa spísať všetko na jedno miesto :-) Nech sa páči – poďte si s nami vyskladať izbičku snov z originálnych kúskov.


Hravý a láskavy detský nábytok

Poznáte slovenskú firmu NENE? Ak nie, tak veríme, že ste určite už videli učiace veže pre deti. Tie sú perfektným spoločníkom pri varení, kedy máte obe ruky k dispozícii pre seba, pretože dieťatko stojí vo svojej veži a pomáha. Milujete čítanie kníh s ratolesťami? V NENE nájdete aj krásnu domčekovú knižnicu na prvé knižky. Na ich výrobkoch je skutočne vidieť, že sú vyrábané s láskou. Nábytok dokážu navrhnú a vyrobiť podľa vašich potrieb a zároveň ho personalizovať a farebne prispôsobiť. Viete, kto stojí za NENE? Manželský pár s troma deťmi, ktorý plni sny o bývaní – sebe aj vám.

Farebný svet v hrsti

… alebo na stenách. V súčasnosti najdlhšiu tradíciu v slovensko-českom prostredí pri farbách má slovenský eshop eFarby. Nech už potrebujete akúkoľvek farbu – interiérovú, exteriérovú, akrylovú, matnú, lesklú, na stenu či na drevo – všetko nájdete pod jednou (online) strechou práve tu. Čo si na ich práci vážime najviac? Príbeh firmy začal podobne, ako ten náš. Z nápadu a chuti meniť vaše domovy vznikol koncept, s ktorým máme spoločné, jedno: „pomáhame ľuďom skrášľovať svet.“ (P.S. naše nálepky dokonale držia a ladia s farbami z eFarby :-))

Detaily, na ktorých záleži

Obdivujeme jemný a originálny štýl, ktorý vytvorí jedinečnú atmosféru. A milujeme drevené doplnky a hračky pre deti. Tak sme sa zoznámili aj s českou firmou Woodness. V ponuke majú krásne a minimalistické personalizované dekorácie, hračky a doplnky. Spomínate si ešte na retro skladací vešiak alebo ste vždy snívali o vlastnom kolotoči? To všetko nájdete u Woodness. Drevené doplnky a hračky vdýchnu detskej izbičke rozkošnosť a hravosť – a zároveň šetria prírodu.

Pre (ne)spachtošov máme riešenie

Spomínate si ešte na ten pocit, keď vás niekto „uhojdal“ k spánku? Bolo to dávno, však? :-) Kolísanie na rukách maminy či ocka je pre bábätka veľmi upokojujúce. Pripomína im to prirodzený pohyb a pocit bezpečia, ktorí zažili ešte v maternici. Nie vždy vieme deti uhojdať k spánku, hlavne ak to trvá dlhé minúty či hodiny.. a aj ruky občas pobolia. Avšak slovenská firma Kidvak pre nás vymyslela riešenie. Hačkypoctivo šité a premyslené do posledného detailu a v ponuke nájdete nádherné vzory. Kidvak je dôkazom toho, že s dobrým nápadom a poctivou prácou sa dá firma vybudovať aj z pohodlia obývačky. A, budeme úprimní, trošku bábätkám túto „hojdačku“ závidíme :-)

Pohyb detí – základ zdravia

Opäť sme pri hre, farbách a prírode. Tentoraz to ale spojíme so zdravím. Malá rodinná firma Montoy vyrába drevené pomôcky a hračky, vďaka ktorým majú deti aj v detskej izbičke dostatok pohybu. Čo si veľmi vážime na ich prístupe a práci je to, že sa kladie dôraz na zdravý vývoj pohybového aparátu, pričom samotnou inšpiráciou pre výrobu hračiek sú samotné deti. Čo je viac? Už asi len to, že všetko vyrábajú ručne a ohľaduplne k prírode aj k deťom.

Hračky, ktoré šetria prírodu

Obdivujeme hračky pre deti, ktoré už vo svojej podstate schovávajú príbeh a šetria prírodu. Tak sme narazili aj na Hanku z Tojjo. Hanka vyrába hračky, ktoré môžete štýlovo obliekať a to všetko z upcyklovaných materiálov. Čo si veľmi ceníme je fakt, že každý produkt prechádza jej rukami. Vášeň, ktorá začala maľovaním na stenách vyrástla do podoby malého biznisu s veľkou myšlienkou. Aleže tie Tojjo zvieratká majú parádne outfity do každého počasia!

Ďakujeme za to, že na Slovensku a v Čechách existujú ľudia, ktorí nabrali odvahu a rozhodli sa tvoriť lepší svet pre naše deti. Ste pre nás v INSPIO veľkým zdrojom inšpirácie v každodennom živote a sme radi, že Vás môžeme podporiť touto cestou. Vám, milí rodičia, chceme poďakovať za to, že ste našimi zákazníkmi. Pomáhate nám plniť náš sen o tom, že sa stanete umelcami svojho priestoru – u vás doma.