Ako a prečo cestovali INSPIO nálepky do Afriky?

Začalo to jedným emailom…

Niekedy koncom roka sme obdržali email s prosbou o pomoc pre africké deti v štáte Lesotho vo vnútrozemí Afriky. Úprimne, šli sme si to miesto na mape rovno vygoogliť. V maile nám pani Jarka porozprávala, ako funguje ich sirotinec St. Cecilia Orphanage a že ho pre deti idú celý prerábať. Vysvetlila nám aj svoj pôvodný zámer, ako chcela deťom na steny namaľovať veľkoformátové obrázky, ale nebola si istá, ako to dopadne. Keď hľadala inšpiráciu, narazila na naše nálepky a rozhodla sa osloviť nás. Sme presvedčení, že pomáhať má veľký zmysel, hoci to občas chce poriadnu dávku odvahy. Tento africký príbeh nám pripomenul dôvod, prečo sme pred rokmi začali tvoriť INSPIO. A tak sme sa rozhodli do projektu zapojiť.

Do Afriky cestoval jeden kufor plný nálepiek so Slovákmi, ktorí šli sirotinec v Lesothe navštíviť. Nedokázali sme si úplne predstaviť, ako dokážu INSPIO nálepky potešiť detičky v Afrike. Avšak fotky, ktoré sme nedávno obdržali, nás dojali a veľmi potešili, preto sme sa rozhodli túto našu aktivitu zdieľať spolu s vami. Veď, presvedčte sa sami. :)

Ďakujeme, že aj vďaka Vám môžeme robiť zmysluplné veci.


V INSPIO veríme, že všetko v živote funguje ako jeden cyklus. A tak sme sa rozhodli pomáhať všade tam, kde nám to bude dávať zmysel. Viac sa o našich aktivitách dozviete v článku o tom, ako nechcené darčeky potešili stovky detí.


Článok pre vás napísala Lucka.


Zdieľajte tento článok svojim priateľom